Wednesday, 21 January 2015

Bicara Tentang Tema Perkahwinan 2015

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ..
Kiranya Belum terlewat untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2015...
Untuk Bakal Pengantin Baru....
Jom kita tengok apa kah perkembangan terbaru tentang Tema perkahwinan 2015
Satu perkongsian dan kredit untuk :
Fatihah Fazlin
Fatihahfazlin333blogspot com

Begini kisah nya......

Warna Tema Perkahwinan Meletop 2015 | Hujung tahun ni mesti ramai yang akan melansungkan perkahwinan. Mesti dah melalui fasa pening kepala nak pilih warna tema dan sebagainya. Jangan stress ye sebab benda ni sekali je seumur hidup(insyaallah).

Jadi untuk bakal-bakal pengantin 2015, bersediakah korang untuk memeningkan kepala nanti? Korang kena baca entry ni sampai habis, kalau korang rasa masih mencari-cari idea untuk warna tema hari bahagia korang. Im sooo excited to share with you all warna-warna tema meletop kebabom untuk wedding 2015!! Lets cekidaud!



CELESTIAL BLUE
Bahasa melayunya mingkin biru kekelabuan kot. Nampak mewah sikit kan?




 PISTACHIO
Hijau muda la senang adik kakok. For sure keadaan majlis lebih kelihatan tenang right? Warna pistachio mix dengan warna-warna tanah. Mesti kebabom majlis korang!



PURPLE + YELLOW
Kat Malaysia jarang kot buat pepel kuning ni. Eh ke nik yang tak tahu. Cantik  jugak. Tapi orang kata kalau sanding kat dalam rumah and ruang dia sempit, kalau boleh elakkan warna terang-terang.




 WATERMELON PINK
Jatuh cinta dengan gabungan ketiga-tiga warna ni. Nampak ceria.




NATURAL SAND
Natural sand ni nik yang pandai-pandai letak ye. Atau maybe champange colour kot. Warna ni bagi nik tak menyerlah sangat, tapi kalau kena gaya, theme colour wedding korang akan dapat pujian ramai.



 NAVY BLUE/ROYAL BLUE
Kalau tahun lepas banyak weeding buat emerald green kan? Ala macam awal & scha tuuu...
2015 maybe royal blue ni akan menjadi pilihan bakal pengantin.




Gabungan soft pepel dengan soft green.(nama saintifik warna nik tak tahu). Pastel colour la kiranya kot. Nice. Tak berat mata memandang.




PEARL + PEACH
Sweet sangat warna ni... I guees, ia akan timbulkan suasana romantik gitewwww..



ELEGENT GREY
Pepandai je ye nik letak nama warna ni. Sekali tengok macam buruk pulak warnanya. Dua kali tengok, cantik pulak. Pilih yang berkenan ye.



VIBRANT TURQUOISE
Biru turquoise ni warna kegemaran iolss ye. Tapi kalau kahwin, iolss nak warna baby blue.hehehe. Kat malaysia sana, ramai mix kan turquoise dengan baby pink kan? 




Oritee.. b2b sekalian.. rambang mata kan? Jangan buat keputusa terburu-buru tau. Bincang dengan partner and family dulu nak pilih warna tema korang. Jangan main redah jugak eh. hehehe

Apapun ni je nik dapat kongsikan Warna Tema Perkahwinan Meletop 2015. Perkongsian ni nik buat setelah nik kaji daripada sumber sini, sumber sini, sumber sini, dan juga sumber sini. hehehe.

Eh, nak pesan berpesan jugaklah untuk korang dan siri sendiri, kita orang islam elakkan ye buat majlis yang membazir dan telalu "keorang putihan" tu. Pakaian pun jangan ikut contoh kat atas tau. Kita buat majlis yang Allah redha.
 
Terimakasih Fatihah fazlin..artikel ini memang Awesome !!